Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ДАТЧИКА на горивния филтър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно ДАТЧИКА на горивния филтър

От два дни ми присветка жълтата лампа-която се оказа, че е индикатор за вода в нафтата, като поразрових из другите теми на форума, се запътих да поизточа малко от пробката на филтъра и забелязах, че точно под него виси някакъв куплунг. Предполагам, че това е именно датчика, който при смяната на филтъра не е бил отново включен/снаден и сега на снега и кишата се мокри и отчита "водата"- надявам се поне да е така-поне показва, че е изправен Та какъв ми е въпросът, понеже нямам представа къде точно трябва да се включи куплунга/датчика- предполагам, че от долната страна на филтъра, искам да попитам, трябва ли го махам отново целия филтър, или ще стане ако развия кората на двигателя и с опипване се опитам да го напъхам в буксата...ако изобщо предположението ми е вярно?

Датчика се навива на филтъра. Той си е там. Просто мушни буксата в него чрез напипване. Ако се затрудниш, не напъвай, обърни буксата на обратно и пробвай пак.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

По-скоро въобще нямаш датчик,и затова куплунга си виси.Много често тези датчици се чупят,и затова оставят отдолу тапата на самия филтър една бяла
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

хм...сега след малко ще отида да проверя, обаче ако няма датчик, защо ми светва индикаторната лампа?!

Comment

Да, може и номера с тапата да е

Comment

ДАТЧКА

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Да, може и номера с тапата да е
            При мен светкаше така беше от водата коиато праскаше там вклучи буксата и изолираи датчика и буксата като ги увиеш заедно сас скоч

Comment

Той неговия датчик най-вероятно го няма,можеби дава на късо в самата букса

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ето това е кабела/буксата която висеше под филтъра. кажете сега това ли е "затапения датчик"? гледам има резба за навиване, но пък нямам възможност сега да видя как изглежда под филтъра... иначе за всеки случай го увих това нещо в една хирургична ръкавица, поне да не се мокри.
                Attached Files
                Last edited by borko11; d.m.y г., 18:37.

Comment

Това е датчика. Навива се долу на филтъра. Сега там вероятно имаш една бяла тапа на резба.

Comment

Извинявам се,че ползвам темата на колегата,някой да подскаже как да си развия въпросния датчик,че неще нещо да се развива-върти се в двете посоки без резолтат?
                    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                      Извинявам се,че ползвам темата на колегата,някой да подскаже как да си развия въпросния датчик,че неще нещо да се развива-върти се в двете посоки без резолтат?
                      Счупил се е и никога няма да го отвиеш,просто трябва да смениш филтъра и оставаш без датчик,защото доколкото знам хич не е евтин

---------- Post added at 14:11 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Първоначално публикувано от borko11 Покажи съобщение
                      ето това е кабела/буксата която висеше под филтъра. кажете сега това ли е "затапения датчик"? гледам има резба за навиване, но пък нямам възможност сега да видя как изглежда под филтъра... иначе за всеки случай го увих това нещо в една хирургична ръкавица, поне да не се мокри.
                      При теб случая вече е ясен,най-вероятно са ти сложили друг филтър/за ЖТД са 3 модела с различен отвор за датчик/не е паснал датчика и са го оставили да висиВарианта ти е да откачиш датчика и да си го прибереш,и като сменяш следващия път филтър да си вземеш такъв филтър на който става датчика,навиваш,включваш и си готов.

П.С.Като го изключиш завии буксата да не се пълни с кал

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Счупил се е и никога няма да го отвиеш,просто трябва да смениш филтъра и оставаш без датчик,защото доколкото знам хич не е евтин

---------- Post added at 14:11 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

При теб случая вече е ясен,най-вероятно са ти сложили друг филтър/за ЖТД са 3 модела с различен отвор за датчик/не е паснал датчика и са го оставили да висиВарианта ти е да откачиш датчика и да си го прибереш,и като сменяш следващия път филтър да си вземеш такъв филтър на който става датчика,навиваш,включваш и си готов.

П.С.Като го изключиш завии буксата да не се пълни с кал
                        Истинските филтри се продават с датчици И хич не са толкова скъпи
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Как с датчик? Комплект? Купувал съм оригинал и не е имало такава опция

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Истинските филтри се продават с датчици И хич не са толкова скъпи
                            Батко,само датчика оригинал струва 100 лв.А оригиналните фитри се продават без датчик,поне аз не съм виждал

Comment

Колега, това винтче на датчика ти отдоло вобще не трябва да го има , явно някой е майсторил нещо. Най вероятно е направено за да не ти свети лампата. При мене аз съм го махнал изцяло и нямам никакви проблеми. От време навреме си дренирам филтъра.
                              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
                              ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X